Barn och böcker

  •  

https://www.youtube.com/watch?v=HwlXrZR2BVc&feature=youtu.be

Barn och böcker är en årlig aktivitet som syftar till att stimulera barns läslust och språkutveckling. Den ska också locka barn att läsa barnboksförfattare från andra delar av världen än den västerländska.

Barn och böcker består av tre delar: tävlingen En bok i världen, Bok After Work för pedagoger och programdagar på Skansen i maj.

Barn och böcker är ett samarbete mellan Stockholms stads utbildningsförvaltning, Stockholms stadsbibliotek, Stiftelsen Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

En bok i världen

Ett inslag är tävlingen "En bok i världen" där elever i Stockholms grundskolor, från förskoleklass till årskurs 6 kan delta. Pristagarna belönas på Barn och böckers programdagar på Skansen i maj.

Bok-afterwork

Under läsåret erbjuds pedagoger att gå på inspirationsseminarier, så kallade Bok After Work. Information om detta skickas ut till skolorna och annonseras i kalendariet.

Tävlingen En bok i världen

Läs mer om tävlingen som lockar dina elever att läsa annan litteratur  än den västerländska och hur du kan arbeta ämnesövergripande.

Fritidspedagogen Marviel Pizzarro coachar Sofia Radojcic.

Barn och böcker på Skansen

Anna-Karin Fogel har deltagit med elever i tävlingen sedan starten 2009. När hennes klass 1a på Bagarmossens skola läste bilderboken ”Ashraf från Afrika”, kom det kreativa arbetet igång.

Ett bidrag från tävlingen En bok i världsklass 2014 på temat Nya världar.

Följ bloggen En bok i världen

Bloggen håller dig uppdaterad med information och inspiration om den pågående tävlingen. Du kan också själv bidra med inlägg genom att visa vad din klass jobbar med. 

Svenska

Senast uppdaterad 28 maj 2018